1397/8/28 1436

اما و اگرهایی در مورد خواص سلامت بخش «آب کرفس»

آب کرفس


آب کرفس طی یک سال گذشته طرفداران تازه‌ای حتی در میان چهره‌های محبوب در شبکه‌های اجتماعی یافته است، اما آیا این نوشیدنی سبزرنگ همان قدر که به نظر می‌رسد برای سلامتی مفید است؟ نگاهی به محتوای غذایی کرفس نشان می‌دهد میزان آب موجود در آن تکان‌دهنده است. آب ۹۵ درصد کرفس را تشکیل داده و بنابراین کالری بسیار اندکی دارد. بنابراین آب کرفس برای کسانی که به دنبال جایگزین سالم و کم‌کالری به جای قهوه صبحانه می‌گردند گزینه مناسبی به نظر می‌رسد. یک تحقیق تازه نوشیدن آب بیش از میزان عادی را پس از یک شب بدخوابی نیز توصیه می‌کند.

از سوی دیگر آب سبزیجات برخلاف آب میوه به طور طبیعی میزان قند کمی دارد. اگرچه، هم در آب میوه و هم در سبزیجات، آبگیری باعث از دست رفتن محتوای فیبر کرفس می‌شود. امی شپیرو، متخصص تغذیه، می‌گوید: من همواره به مراجعانم توصیه می‌کنم به جای آبگیری، خود سبزیجات را بخورند زیرا محتوای فیبر برای کاهش وزن، تنظیم قند خون و احساس سیری مهم است.

فایده آبگیری آن است که عصاره بیشتری از مواد مغذی مثل ویتامین آ، ویتامین کا، فولات و پتاسیم به دست می‌آورید و یک دسته کرفس شامل حدود ۸ ساقه خرد شده برای یک لیوان آب کرفس کافی است. شپیرو یادآور می‌شود که آب سبزیجات از نظر نیترات نیز غنی است و خواص ضد التهاب دارد که به معنای فواید بالقوه در کاهش فشار خون و ایمنی است.

به گفته کارشناسان می‌توانید به سادگی این نوشیدنی را آزمایش کنید و پس از یک ماه نتایجش را ببینید اما غیر از مواد مغذی طعمش هم نیاز به مدتی زمان دارد تا به آن عادت کنید. با این حال صرفاً به دلیل کاربرد کلماتی همچون «نوشیدنی معجزه‌گر» در شبکه‌های اجتماعی، نباید تنها به یک سبزی خاص برای افزایش سلامتی خودتان اتکا کنید. تا زمانی که یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم نداشته باشید تأثیر محسوسی نخواهد داشت.

دلیل دیگری که باید اول یک دوره آزمایشی برای این نوشیدنی در نظر بگیرید آن است که مطمئن شوید دچار واکنش حساسیتی یا عوارض خاصی که ناشی از شرایط ویژه جسمی شما یا داروی خاصی که مصرف می‌کنید باشد نمی‌شوید چرا که تا امروز پژوهش‌های کافی برای اینکه بتوان آب کرفس را با اطمینان از نتایجی که برای انسان به دنبال دارد توصیه کرد انجام نشده است.

سینتیا سَس، یک متخصص تغذیه در نیویورک می‌گوید: ما هنوز تصویر روشنی از فواید آب کرفس آن طور که مثلاً از آووکادو یا روغن زیتون فراوری نشده مطمئنیم، در اختیار نداریم. علاوه بر این میزان و بسامد مصرف بهینه آن را هم نمی‌دانیم و از تداخل دارویی احتمالی آن یا خطرات بالقوه مصرفش برای افراد خاص بی‌خبریم.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های آی نوش

نوشیدنی‌هایی برای بهبود تاب‌آوری جسمی و روانی در بحران کرونا

چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات

آیا مصرف قهوه بر میزان انسولین تأثیری دارد؟

عرق اسطوخودوس،‌ با طبع گرم و خشک

ارتباط «قهوه و شکلات» با هوش انسان

روزانه باید دقیقا چقدر کافئین مصرف کرد؟

زیبایی و سلامت مو با رزماری

نوشیدنی‌های قندی، عامل اصلی افزایش وزن

5 نوشیدنی طبیعی مفید برای فشار خون بالا

آب انار بهترین آبمیوه طبیعی

آبمیوه‌های مفید برای مبتلایان به نقرس

شیرهای گیاهی برای کودکان مناسب نیستند

فوت و فن دم کردن قهوه

آبمیوه هایی که قند کمتری دارند

قهوه فوری؛ خوب یا بد؟

نوشیدنی های مفید برای درمان گلودرد

همه چیز درباره تانن در چای

قهوه از سنگ کیسه صفرا پیشگیری می‌کند

۸ دمنوش خوش‌طعم برای تسکین گلودرد

بزرگترین چایکاران جهان کدامند؟

بزرگترین تولیدکنندگان دانه قهوه جهان

چای، اکسیر سیاه سلامتی

نوشیدنی خربزه و خیار

طرز تهیه اسموتی‌های کم‌شیرین

خواص درمانی آناناس

آی نوش در شبکه های اجتماعی