1397/10/1 53

شربتی گیاهی برای رفع زخم دهان و گلو

خواص شربت ریحان


شربت ریحان (ریحان سبز+ریحان بنفش+هل+گل سرخ+عسل) حاوی ویتامین های A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی(زینک)، کلسیم، پروتئین، امگا 3، کاتچین، مس، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، فلاونوئیدها و غیره است.


حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص شربت ریحان گفت: این شربت به علت دارا بودن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در مقابل انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان سینه می شود. وی افزود: مصرف این شربت باعث رفع زخم های دهانی و گلو شده همچنین ورم گلو و لوزه را رفع می‌کند.

عظمایی بیان کرد: این شربت خاصیت چربی سوزی دارد و موجب تناسب اندام می‌شود. این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خواص دیگر این شربت شامل تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، رفع اسپاسم عضلات و التهاب مفاصل، رفع انسدادهای عروق مغزی، تحلیل ورم های داخلی و خارجی بدن و کنترل قند، فشار و چربی خون است. وی اظهار کرد: مصرف این شربت موجب تقویت و آرامش قلب و اعصاب و رفع تپش قلب می‌شود و از استرس، اضطراب و دلشوره پیشگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت کبد و بهبود عملکرد روده‌ها، هضم آسان‌تر غذا و رفع یبوست از دیگر خواص شربت ریحان است. این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت ریحان به علت دارا بودن ویتامین B12، آهن و اسید فولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی می‌شود، لذا برای افراد مبتلا به کم خونی، زنان باردار و جنین مفید است. وی بیان کرد: وجود ویتامین های A، E، C، D، B و املاح معدنی فراوان در این شربت، باعث طراوت، جوان سازی و تقویت پوست و مو می شود.

عظمایی گفت: این شربت ضدنفخ و بادشکن است و به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند. این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت ریحان به علت داشتن امگا 3 موجب تقویت سیستم قلبی عروقی و بینایی می‌شود. وی اظهار کرد: شربت ریحان را می توان 3 تا 4 لیوان در روز و در وعده های صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.

مواد لازم شربت ریحان (2 لیتر)
-آب 2 لیتر
-هل 10 گرم
-عسل نیم کیلو
-گل سرخ 20 گرم
-ریحان سبز خشک 75 گرم
-ریحان بنفش خشک 35 گرم

طرز تهیه شربت ریحان
- ریحان سبز، ریحان بنفش، گل سرخ و هل را نیم کوب کرده و داخل آب می ریزیم.
- پس از گذشت 3 تا 4 ساعت آن را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم می جوشانیم.
- پس از متعادل شدن دمای شربت، آن را صاف کرده و عسل اضافه می کنیم.
- شربت را هم می زنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشه ای می ریزیم.

- 3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب اضافه می کنیم.
- بر حسب سلیقه می توان به آن چند قطره آب لیمو ترش هم اضافه کرد.

نظر شما