چای ماسالا یک چای اصالتا هندی است که از ترکیب چای، شیر و چندین ادویه تهیه میشود. این چای مناسب برای عصرانه در روزهای سرد زمستانی و یا رفع خستگی میباشد.
تاریخچه:
چای ماسالا به ۵۰۰۰ هزار سال (یا ۹۰۰۰ هزار سال) پیش در آسیای جنوبی باز میگردد. زمانی که پادشاهان این چای را به عنوان نوشیدنی که خاصیت دارویی درمانی داشت استفاده میکردند. در آن زمان چای ماسالا هم به صورت سرد و هم گرم سرو میشد و از انواع ادویهها در تهیه آن استفاده میشد. در واقع طرز تهیه آن در مناطق مختلف متفاوت بود.
سالها بعد در سال ۱۸۳۵ وقتی که بریتانیا شروع به کشت چای سیاه در ایالت آسام (شمال شرقى کشور هندوستان) کرد، صنعت چای در هندوستان رشد چشمگیری پیدا کرد و تنوع در تهیه چای نیز آغاز شد. چای ماسالا که امروزه ما آن را میشناسیم در همین دوران به وجود آمد. در حال حاضر این چای در قسمتهای زیادی در دنیا شناخته شده است و تنوع زیادی در طرز تهیه آن وجود دارد تقریبا میتوان گفت که دستورالعمل ثابتی برای تهیه این چای وجود ندارد ولی چای، شیر و ادویه زنجبیل در تمام دستورالعملها به کار گرفته شده است. اخیرا چای لاته و چای ماسالا در کشورهای اروپایی و خصوصا آمریکایی طرفداران بسیار ریادی پیدا کرده است.