مواد اولیه:
- آب سرد یک پیمانه
- گل خشک شده ختمی دو قاشق غذاخوری
طرزتهیه:
ختمی را در آب سرد ریخته پس از پنج دقیقه آن را هم زده و صاف کرده و میل کنید.
خواص ختمی:
این نوشیدنی تب بر است. ختمیاز نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و به طور کلی روی تمام اعضای بدن مخصوصا ریه، معده، کلیهها و مثانه موثر است. ملین و برطرفکننده یبوست است. بیماریهای تنفسی را برطرف میکند. سرفههای خشک را از بین میبرد. برای رفع گلو درد جوشانده گل ختمیرا غرغره کنید. ختمیگیاه مفید و بیضرری است فقط زنان باردار و مادران شیرده باید از زیاد خوردن آن پرهیز کنند.کسانی که سرد مزاج هستند باید ختمیرا با عسل بخورند.
میتوان ختمی را به روشهای زیر هم مصرف کرد:
1- دم کرده ریشه ختمی: در حدود 20 گرم ریشه ختمی را تمیز کرده و خرد کنید و آن را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا سرد شود سپس آن را صاف کرده و با عسل مخلوط کنید.
2- دم کرده گل ختمی: 20 گرم گل خشک شده ختمیرا در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا سرد شود سپس آن را با قند یا عسل شیرین كرده و سرو كنید.