1396/3/30 2218

ب آلبالوی تازه یا دمنوش آلبالوی خشک در رفع تشنگی و کاهش حرارت بدن طی روزهای گرم سال مفید است

رفع تشنگی و گرمازدگی با دمنوش و آب آلبالوی ترش


به گفته یک استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد، آب آلبالوی تازه یا دمنوش آلبالوی خشک بخصوص اگر ترشمزه باشد، در رفع تشنگی و کاهش حرارت بدن طی روزهای گرم سال مفید و نوشیدن آن به جای آب یا چای، بویژه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا سودمند است.
 
دکتر مجید انوشیروانی، متخصص طب سنتی در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: طبیعت آلبالو مانند میوه هایی چون انار و سیب و پرتقال بسته به این است که چه مزه‌ای داشته و در چه مرحله ای از رسیدگی باشد. آلبالوی ترش و نیمرس، مزاجی سرد و خشک و آلبالوی شیرین و رسیده طبیعتی مایل به گرمی و تری معتدل دارد.
 
به گفته وی هر چه یک خوردنی شیرین‌تر باشد درجه گرمی آن بیشتر است، به این ترتیب میوه هایی مانند آلبالو و انار و سیب تا وقتی ترش و سفت و نرسیده باشند، اغلب، اثرات سردی‌آور و خشکی‌زا بر بدن افراد دارند و هنگامی که شیرین و نرم و رسیده شوند، اثرات گرمیبخش و تری‌آور معتدل خواهند داشت.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این‌که آلبالو، بخصوص اگر مایل به ترشی باشد در کاهش تشنگی موثرتر و برای مقابله با گرمازدگی و رفع علایم آن کارآمد است، تصریح کرد: برای این منظور می‌توان آن را به صورت خام یا به صورت شربت کم‌شیرین مصرف کرد. البته استفاده از شربت ترکیبی آلبالو و سکنجبین برای کاهش تشنگی و علایم گرمازدگی بهتر است. همچنین آلبالوی ترش‌ و شیرین در رفع دل‌آشوبه، تهوع و تلخی دهان ناشی از برگشت صفرا به معده نیز بسیار سودمند است.
 
انوشیروانی افزود: بتازگی محققان دانشگاه نورث آمبریا در انگلستان طی مطالعه‌ای پی برده اند افرادی که ۶۰ سی‌سی آب آلبالوی نسبتا ترش و مخلوط با کمی آب را بنوشند، پس از ۳ ساعت فشار خونشان ۷ درصد کاهش می‌یابد و همین میزان کاهش فشار خون برای کم‌ شدن خطر سکته تا ۳۸ درصد و کاهش بیماری قلبی تا ۲۳ درصد کافی است.
 
او گفت: اثر ضد فشار خون آب آلبالوی ترش احتمالا مربوط به اسیدهای فنولیک در این میوه است که به منظور غلبه بر حرارت بدن، مصرف آن به کسانی توصیه می‌شود که دچار پرفشاری خون هستند. غذاهایی مانند آلبالوپلو و خورش آلبالو نیز همین خصوصیات را دارند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های آی نوش

نوشیدنی‌هایی برای بهبود تاب‌آوری جسمی و روانی در بحران کرونا

چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات

آیا مصرف قهوه بر میزان انسولین تأثیری دارد؟

عرق اسطوخودوس،‌ با طبع گرم و خشک

ارتباط «قهوه و شکلات» با هوش انسان

روزانه باید دقیقا چقدر کافئین مصرف کرد؟

زیبایی و سلامت مو با رزماری

نوشیدنی‌های قندی، عامل اصلی افزایش وزن

5 نوشیدنی طبیعی مفید برای فشار خون بالا

آب انار بهترین آبمیوه طبیعی

آبمیوه‌های مفید برای مبتلایان به نقرس

شیرهای گیاهی برای کودکان مناسب نیستند

فوت و فن دم کردن قهوه

آبمیوه هایی که قند کمتری دارند

قهوه فوری؛ خوب یا بد؟

نوشیدنی های مفید برای درمان گلودرد

همه چیز درباره تانن در چای

قهوه از سنگ کیسه صفرا پیشگیری می‌کند

۸ دمنوش خوش‌طعم برای تسکین گلودرد

بزرگترین چایکاران جهان کدامند؟

بزرگترین تولیدکنندگان دانه قهوه جهان

چای، اکسیر سیاه سلامتی

نوشیدنی خربزه و خیار

طرز تهیه اسموتی‌های کم‌شیرین

خواص درمانی آناناس

آی نوش در شبکه های اجتماعی