مواد لازم برای دو نفر:
شیر: دو لیوان سر خالی
نسکافه یا اکسپرسو یا قهوه: دو قاشق چایخوری
شکر(در صورت تمایل): به میزان لازم
نکته: این دستور نیاز به همزن برقی دارد.
طرز تهیه:
شیر را در شیر جوش ریخته و روی شعله گاز با حرارت زیاد گرم کنید اما قبل از این که به مرحله سر رفتن برسد زیر آن را خاموش کنید. (اگر بگذارید شیر به مرحله سر رفتن برسد شیر طعم خود را کاملا از دست خواهد داد )
*نکته: اگه دوست دارید شیر طعم شیرین داشته باشه دو یا سه یا چهار قاشق چایخوری (بسته به سلیقه خود) شکر اضافه کنید. البته معمولا این نوع کافه به صورت تلخ ساخته می شود و شکر رو در کنارش روی میز می ذارند که هرکس هر چقدر خواست شکر اضافه کند.
شیر، شیر گرم
شیر را در ظرفی بریزید با هم زن برقی آن را به هم بزنید تا حجم آن به یک و نیم برابر حجم اولیه شیر برسد. (سعی کنید زیاد هم زدن را طول ندهید زیرا شیر سرد خواهد شد)
درون لیوان های مورد نظر خود شیر را تا سه چهارم لیوان بریزید. (حال در ظرف کمی شیر و کف شیر مانده) کف شیر و شیر باقیمانده را نیز درون لیوان ها تقسیم نمایید (سعی کنید برای این کار تا جای ممکن از قاشق استفاده نکنید این کار کف شیر را می خواباند. و مستقیم کف شیر را در لیوان بریزید.) بهتر است که دو قاشق کف شیر را نگه دارید.
نسکافه یا اکسپرسو را در یک لیوان دیگر ریخته و مقدار کمی آب جوش به آن اضافه نمایید (فقط در این حد که نسکافه یا اکسپرسو در آن حل شود). یا اگر قهوه را برای این کار انتخاب کرده اید مقداری قهوه بسیار غلیظ دم کنید.
لیوان شیر را در دست بگیرید اگر دمای آن به اندازه کافی زیاد نیست آن را به مدت چند ثانیه در ماکروویو بگذارید تا گرم شود. (نگذارید شیر به مرحله سر رفتن برسد.)
حالا زمان اضافه کردن نسکافه یا اکسپرسو یا به شیر هست...یک قاشق چایخوری یا یک نی بزرگ برداشته و آن را از روی کف های شیر عبور بدید تا با سطح شیر برخورد کند حالا نسکافه یا اکسپرسو را روی قاشق یا در نی بریزید این طوری بدون اینکه کف شیر روی لیوان خراب بشه نسکافه یا اکسپرسو یا قهوه در شیر ته نشین می شود...البته اگه چند کافه لاته درست کنید که در این مرحله ماهر بشوید می تونید زاویه قاشق یا نی رو به صورتی تنظیم کنید که نسکافه یا اکسپرسو یا قهوه روی شیر قرار بگیرد.
قاشق یا نی را به آرامی از روی کافه لته خارج کرده و اگر کف شیر از قبل نگه داشتید روی لکه قهوه که روی کف شیر مانده را بپوشانید.
برای سرو این نوع کافه بهتر است آن را با یک شکلات یا شکر یا کیک همراه سازید. کافه را برای خوردن با یک قاشق چایخوری مخلوط کرده و به میزان دلخواه شکر اضافه کرده و نوش جان نمایید.