1396/11/3 2761

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان به سنگ کلیه

یک لیوان آب برای سنگ کلیه


یک اورولوژیست با بیان اینکه سنگ ‌های کلسیمی، شایع ‌ترین نوع سنگ‌ها هستند گفت: دفع کلسیم در مواردی مثل کم ‌کاری تیروئید، پس از مصرف مقدار زیاد ویتامین D، عدم تحرک برای طولانی مدت و پوکی استخوان افزایش می‌یابد. حسین کرمی اورولوژیست در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: غلیظ شدن ادرار سبب ته‌ نشینی و رسوب ترکیبات موجود در آن و در نتیجه تشکیل سنگ کلیه می ‌شود. این سنگ ‌ها در این عضو حساس، متشکل از مواد آلی‌ هستند و گاهی مواقع در اندازه‌های مختلف به کوچکی یا بزرگی یک قلوه سنگ یافت می‌ شوند که حجم کم ادرار مهم‌ ترین عامل خطر برای تشکیل سنگ‌های ادراری شناخته شده است.

وی با بیان اینکه سنگ ‌های کلسیمی، شایع ‌ترین نوع آن ها هستند گفت: دفع کلسیم در مواردی مثل کم ‌کاری تیروئید، پس از مصرف مقدار زیاد ویتامین D، عدم تحرک برای طولانی مدت و پوکی استخوان افزایش می‌یابد. کرمی خاطرنشان کرد: کاهش جذب آب به وسیله روده در اثر اسهال یا از دست رفتن آب به صورت تعریق در مناطق گرمسیر نیز در ایجاد این نوع سنگ‌ ها موثر هستند، اما عارضه آن، درد شدیدی است که در اثر جا به جایی سنگ ایجاد می ‌شود.

این اورولوژیست توصیه کرد: توصیه‌ های تغذیه‌ ای که مبتلایان به سنگ کلیه باید به آن توجه کنند، آن است که مقدار زیادی مایعات دریافت کنند که به این ترتیب ادرار رقیق خواهد شد و در بعضی موارد با تغییر اسیدیته ادرار از رسوب سنگ می‌ توان جلوگیری کرد. وی ادامه داد: مبتلایان باید دقت کنند هرگز خود را به مرحله احساس تشنگی نرسانند زیرا بروز این حس نشان از حداقل 2 درصد کاهش آب بدن است، همچنین در مورد سنگ‌‌های کلسیمی، از غذاهای غنی از کلسیم و ویتامینD پرهیز و در محدوده توصیه شده(2 لیوان شیر یا ماست، یا 30 گرم پنیر) دریافت شود.

کرمی عنوان کرد: در مورد سنگ های اگزالات کلسیمی باید از مصرف غذاهای غنی از اگزالات مثل آلبالو، آلو، کشمش، تمشک، ریواس، جوانه گندم، گوجه فرنگی، چغندر، کرفس، بادمجان، تره فرنگی، جعفری، اسفناج، شکلات، بادام زمینی، فلفل سبز،‌هویج، قهوه فوری و چای خودداری شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های آی نوش

نوشیدنی‌هایی برای بهبود تاب‌آوری جسمی و روانی در بحران کرونا

چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات

آیا مصرف قهوه بر میزان انسولین تأثیری دارد؟

عرق اسطوخودوس،‌ با طبع گرم و خشک

ارتباط «قهوه و شکلات» با هوش انسان

روزانه باید دقیقا چقدر کافئین مصرف کرد؟

زیبایی و سلامت مو با رزماری

نوشیدنی‌های قندی، عامل اصلی افزایش وزن

5 نوشیدنی طبیعی مفید برای فشار خون بالا

آب انار بهترین آبمیوه طبیعی

آبمیوه‌های مفید برای مبتلایان به نقرس

شیرهای گیاهی برای کودکان مناسب نیستند

فوت و فن دم کردن قهوه

آبمیوه هایی که قند کمتری دارند

قهوه فوری؛ خوب یا بد؟

نوشیدنی های مفید برای درمان گلودرد

همه چیز درباره تانن در چای

قهوه از سنگ کیسه صفرا پیشگیری می‌کند

۸ دمنوش خوش‌طعم برای تسکین گلودرد

بزرگترین چایکاران جهان کدامند؟

بزرگترین تولیدکنندگان دانه قهوه جهان

چای، اکسیر سیاه سلامتی

نوشیدنی خربزه و خیار

طرز تهیه اسموتی‌های کم‌شیرین

خواص درمانی آناناس

آی نوش در شبکه های اجتماعی